Friday, May 6, 2011

Aq keliru menjadi buntu..

Ari ni upu kuar kn so aq pun semak le..then aq dpt..

jeng jeng jeng.....

No Kad Pengenalan
: 930321016240
Nama : HANI SURAYA BINTI ISMAIL

TAHNIAH! Anda telah berjaya ditawarkan program pengajian seperti berikut:

KOD : E2000
NAMA PROGRAM PENGAJIAN : DIPLOMA SAINS
IPTA : UNIVERSITI TEKNOLOGI MARA (UiTM)

So?? Pe pendapat korang?? Help me please..

Form6 o diploma sains ni??

I asked my brother ab0ut dis c0urse..he said better i take form6 bec0z lagi pendek tempoh pembelajaran..but shafiza said, starting from dis year form6 akan bertambah tempoh pembelajaran selama 3 ta0n..(is it true?)

Aaargh!! mcm mne ni??

I just wanna be a doctor..which paths is better..klau diploma sains kuar susah nk dpt kerja..sambung degree lmbt..mkn ta0n..form 6 plak sekejap but susah(org kata la)..

Oh yeah! i forgot! i also got interview from spa..

Jawatan2 yang ditawarkan plak ialah:
  • jururawat pergigian
  • jururawat
  • penolong pegawai farmasi
  • penolong pegawai perubatan
Interview rabu depan tapi x study lagi..ngeh3~~

Please u alls..decide for me please..huhu..


comel kn muke aq gini? haha..


7 comments:

GaRy™ said...

stpm is seriously hard... tapi kalau hani rasa hani mampu, apa salahnya hani cuba.. diploma memang lama, tapi safe.. nak susah tahap neraka, masuk la matrik XP..
spa...better put as the last choice.. memang la lepas spa, boleh sambung degree.. tapi bayangkan, untuk masuk degree, hani tpaksa bsaing ngan pelajar diploma, matrik, asasi ngan stpm.. u x banyak tempat taw..
kalau gary, better diploma la.. walaupun lama, tapi skurang2nya hani dah kompom ada universiti... kalau amek stpm, karang nak pening2 lagi nak tunggu kputusan dapat masok u atau x..
buat apa nak cepat2? slow2 la.. gary masok matrik dulu pun sebab x dapat u.. kalau dapat u, gary masok..
x kisah la apa keputusan kita, jangan menyesal di kemudian hari okeh?

Momo Chan said...

SPA tu okey gak. blaja 3 tahun je.then dah kompem dapat keje ngan government. setiap bulan lak dapat elaun rm600 sumting. tapi pape pon wat istikharah ek. :D

Syafiq Muhamad Full said...

em pd sy pulak..suma nya sama je..ikot ape kehendak hati awak.kalau awak amik form six,ianya mmg susah..tapi,dalam dunia,xde ape yg senang kan ? kalau nak senang,kene lah tempuh yg ssah dulu kan ? kalau kita belajar,semua bnda jd snang.btol x ? cuma kalau awak pilih fom six,awak kene hard skit lah..tu je..hehe..

jom singgah blog sy dn tggalkan komen :) hehe

http://bubblechezz.blogspot.com/

Inani said...

sy setuju ngn syafik..^^..better awak amik STPM..sebb sijil dia tu lagi baik dari diploma and matrik..^^.sampaikan ada budak cina tu amik stpm, sebb baginya, kalo STPM, akan ada orang bimbing dia..^^..and at last..dia jadik doktor..

^^..hehe..tu pandngn sy..sy rasa awak pun mungkin makin konpius lepas baca komen2 nih..hehehe

OKED chokelat said...

hani...bidang perubatan serius xberani nak bg cadangan...cmni la..kite mintak tulun sumone nak...doc to be...

cube jalan2 kat blog ni..xtau la hani da follow die ke tak..

http://iammemaself.blogspot.com/

AININ SURAYA said...

pegi sekolah jumpa kaunselor.dorang lebih tahu benda nie .tak pun , buat lah solat istikharah (jangan mintak petunjuk jodoh!!)=.="

alexa yussida said...

salam hani..

oked chokelat tnjukkan jalan dtg sini :)

1st of all,smlm ade kluar berita dekat utusan pasal pembekuan bidang perubatan di ipt msia untuk 5 tahun,so sy tak sure bnda ni dah berkuat kuasa atau belom ..bole cek kat sini

http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2011&dt=0506&pub=Utusan_Malaysia&sec=Kampus&pg=ka_01.htm

between dip n stpm plak,better amik stpm,mmgla susah tapi untuk dapat kesenangan kemudian hari kita kena ssh-ssh dlu kan .lagipon result stpm lebih mahal dari dip atau matrik :)

oh ya,aritu ade mntak scholar medic jpa atau mara x?

ape ape pon,wat solat istikharah intak petunjuk Allah okay :)