Tuesday, May 3, 2011

Alahai~~


Aq x decide lagi ke mana arah yang harus ku tuju selepas ni..Otak aq berserabut bila pk pasal ni..

Semalam aq mimpi aq blaja pasal organ2 dalaman n aq ternampak perkataan STPM..adakah itu petunjuk yang aq harus melanjutkan pelajaran ke tingkatan 6..Aq nak menebus kembali result yang aq perolehi semasa SPM..

Aq rasa x ramai yang mahu menduduki STPM..alasan mereka tidak mahu memakai uniform lagi, bla bla bla n bla bla bla..............Aq ditawarkan belajar di smk munshi sulaiman..sebuah sekolah yang agak jauh dari rumahku..aq terpk maybe xramai yang mau g..aq xde kwn t?? opcoz chinese yg ramai..erm erm erm...

Agak lama aq berpk..n maybe ini la peluang aq utk belajar bersungguh2..bersaing ngan chinese yg sbelum ni xpnh aq rasa..dgn ketiadaan kawan di sana, bleh la aq belajar betol2..tapi x semena-mena aq terpandang le kat wall dak skola aq..dan TERNYATA ramai la plak yang mau g form6 n sama skola plak..aq xsuke la..aq mau menghindar dari mereka..aq xtau napa?? tapi memang aq mau jauh dri org yg aq kenal..

Kenapa n mengapa sukar ku cari jawapannya..hua3..


12 comments:

mynyn said...

yunk,,yunk...
napa kita sama??
aku kalau boleh memang x nak ada ramai kawan yg aku kenal sama 1 sk..kalau kau ok la..kau leh tolong aku..haha :p
tapi mmg nak ada kawan baru..
dari sk rendah sampai menengah kawan lama.. aduiii,,x kembang kenalan aku..kuncup je..haha..kalau ramai kawan lama takut x belajar..dah kancim la katakan..bergelak je la kan..
kalau kita 1 sk kau nak x?? haha

NoRMa aZurA iSMaiL said...

nape x sambung dip terus??

::contengan hati::)) said...

yart cadangkan lah baek masuk stpm sebab nye banyak kelebihan taw,, budak stpm lagi dipandang tinggi dari budak diploma,,,

yart b4 nie masuk stpm kejap lepas2 dapat sambung diploma yart keluar then now menyesal sendiri sebab nye kawan2 yang stay stpm semua dah sambung dgree n mane yang tak sambung dah keja tetap n gaji pun mashuk,,,
yart nie masih terhegeh2 mennggu kemasukan dgree n keja pn tak tetap ;)

tapi keputusan kam yang buat k jangan ekot kawan ;) laen orang laen car,,,
gud luck

Hani Suraya said...

mynyn : klau ngan ko minin, xpe..

lagipun da lme xrsa 1 skola ngan ko! dak gler! =))

Hani Suraya said...

NoRMa aZurA iSMaiL = blom di pk masak2 lagi..huhu..

Hani Suraya said...

::contengan hati::)) = huhu..thanks 4 ur advice..i'll think it wisely..eceh! =)

EchA rAiEsYaH said...

kite tunggu upu laagi. . .
huhu. . lek2 :)

Hani Suraya said...

hahaha..ok2..=)

mynyn said...

ngn aku x pe ea?? suka,,suka,,suka..
haha.. 1 kelas 1 kepala 1 gila..
hahaha =P

OKED chokelat said...

dah tua2 gini..wendu lak nak pakai bju uniform sek...haha..mesti cuteeeeeeeeeeee la...(pasan jek keje ku)...yunk...pikir masa depan...jgn pikir environment je...sis dlu amek stpm kejab then dpt offer dip kt uitm...then smbung degree...dua2 laluan sama je..yg penting result kn ok..dua2 ade value tuk pasaran kerja..yg ptg kite usaha & sgup mula dr bawah...oo..ENGLISH very2 very2 important...kalau tau mandarin lagiiiiiiiiii advantage...tp kalau tau arabic lagiiiiiiii terjamin...bahasa ALQURAN....

Hani Suraya said...

arab cek xtau la kak..huhu..t la kite wt solat istikharah..=(

Momo Chan said...

adek..STPM sangat dan teramat la susah..if u ask kak momo...kak momo akan suruh u g matrik.. :D