Monday, May 2, 2011

Ape motif?? Umah kata pergi, pentas kata mari..=)


Ape x kena ni hani?? Ada je yang ko nak luahkan pendapat ko 2..

Eh! Suke ati i la..=p

U alls!! X lama lagi kan kat astro prima memperkenalkan pertandingan nyanyian buat warga senior yang berumur 45 tahun ke atas dengan kerjasama Polident..ngeh3~~

T kan i nak suh moyang i yang umo nye 89 taon masuk la..t mesti popular..t mesti i pun tumpang glamour..suke2!! Walaupun die da de kedut2 sana sini, t kalau da kat atas pentas mesti nampak happening gler! Yela, 1st time de pertandingan utk warga senior..

Ermm..I kan pelik la..Makin ari makin teruk n diorang ni xde otak..Daripada yang remaja, pastu dak kecik sekarang orang tua dilekakan n disajikan dengan hiburan semata-mata..

Contoh rancangan Akademi Fantasia, Mentor, 1 In Million 4 sure untuk remaja yang berharap impian diorg tercapai dengan tergedik2 menyanyi, menari..Macam sore diorg 2 d best! xde yg best drpd diorg..ngeh3~~

Kemudian, untuk kanak2 plak diadakan pertandingan Idola Kecil, Kamilah Bintang n macam2 lagi..Bagi parents diorg betapa bangganya anak2 diorg 2 masuk kat dalam tv..mesti diorg cakap kt jiran diorg, "Eh! 2 anak saya kuar tv..anak awk de??" Hahaha..

Sekarang yang paling latest utk org tua plak! adoi! adoi! Sepatutnya waktu umur da senja ni banyak2 lah beribadat pada yang Esa tapi....ntah la nak kata..Maybe pada masa ni la, impian warga2 tua masa muda2 dulu nak jadi penyanyi akan tercapai..inilah masanya!! Oh ye! Kalau nyanyi kat atas pentas 2, jgn lupa pakai polident, takot gigi palsu tercabut plak..haha..


Semangat sungguh atok ni! hehe..


Barisan juri yang arif...

p/s : t kite sama2 la tengok bakat2 diorang ye..hehe..;)

12 comments:

Arif Azmi said...

Dunia2.. ^^,.. Macam2 ada sekarang kan? HAHA

Newest entry, do drop by ;) Duit Rakyat Kemana?

Hani Suraya said...

hua hua hua..

ntah la nak kata..=)

AnwarHas said...

eleh..ntah2 dy jeles nk masuk..haha

Hani Suraya said...

hey! i bukan warga senior la! =P

AnwarHas said...

haha..dah tua!

Hani Suraya said...

xmo kwn!!

afiqazizan said...

kalau dorang wat program macam imam muda dan akademi al-quran adalah lebih baik dan bagus kan.

NoRMa aZurA iSMaiL said...

betul2...ntah pe pe ntah...nak suh datuk n nenek makin bersuka ria mengejar glamour, pakai baju makin seksi..kew ader kelebihan laen??

kiter follow sini...

Hani Suraya said...

afiqazizan = ye bagos dong! haha..

Hani Suraya said...

NoRMa aZurA iSMaiL = kelebihan len?? pe ek? ntah la..haha..

mynyn said...

gler ke apa diorg ni?? aihhh =="
cian org2 tua tu..makin kubur kata mari dia makin menari3.. apa nak jadi..mmg sepatutnya adakan tilawah al-quran mcm tv1 interaktif al-quran..hmmmmmmmm,,sama2 la kita doakan x berjaya program ini.. amin..amin..amin..ya rabbal alamin..

Hani Suraya said...

hahaha..

pnjg betol komen ko kan minin..

aq rsa berjaya la program ni coz ramai yg xsdor dri..ngeh3~~