Thursday, March 3, 2011

Dak Kecik VS Dak Sederhana Besor

Cerita ni berkisar tentang seorang dak kecik yg namanye cam alien cikit2 iaitu Shafiza Eliza dan sahabatnye yang bernama Hani Suraya (dak comey)...

Perhubungan mereka bermula ketika mereka berumur 15 tahun...Mereka belajar bersama2 di dalam kelas 3RK1..Pada mulanya, Hani dan Eliza hanyalah kawan biasa...Jarang berbual, hanya tersenyum pabila bertembung di dalam kelas...

Setelah setahun berlalu, mereka berdua mendapat keputusan yang cemerlang lagi gemilang di dalam PMR..Malangnya, mereka berdua tidak mendapat mne2 tawaran ke mrsm mahupun sbp..so terpaksa la mereka tetap bersekolah di sekolah lama...

Pada tahun 2009, eliza dan hani bertentang mata lagi skali di dalam 1 kelas iaitu kelas 4SC1..Kali ini, mereka bergaul rapat kerana ketika itu, kawan x ramai..so gaul ngan dak sama kelas tahun lepas..huhu..

Day after day, hubungan mereka bertambah akrab seperti isi dengan kuku..Apabila hani ditimpa masalah, eliza akan ade di sisinya untuk menambahkan lagi masalah..eh x! Bagi mendengar keluh kesah yg dibuat2 oleh hani..Begitulah sebaliknya sekiranya eliza pula menghadapi masalah...Biasanye, masalah2 yg sering dikongsi oleh mereka berdua bertemakan hasad dengki sesama perempuan, kejelesan, ketidakpuashatian n yg fevret mslh lelaki..hoho..


Jauh di sudut hati si hani ni, die sgt2 menyayangi si eliza (
dak kecik baru nak bertatih).. baginye mempunyai sahabat seperti beliau telah mewarnai kehidupannye yg kelam itu..
n harapannye semoga hubungan mereka berdua akan kekal sbg sahabat sejati wt selamanya...
huhuhu~~~




gedik nak peluk2!! haha..




4 comments:

Cik Eliza said...

pehhhh!
menyayat hati seyyyy!

hahahaha!


i lap uuuuuuuu !

muahhhh!

hahahhahahaha!

p/s : kite dah beso skrg, awak dah gemuk, kite kurus, haha

Nieya Sue said...

hahahaha...

lap u 2 la!!

xde nye kte gemuk, slim je tau! :P

Cik Eliza said...

haha, budak gemukkkkk!

wekkk!!!
haha

Nieya Sue said...

hahahahaha..

fitnah!!

fitnah!!